Karolines Køkken popper op som restaurant

Københavnere og turister får for første og eneste gang mulighed for at vælge Karoline, når opskriftsikonet med den rød- og hvidternede ko i spidsen popper op som restaurant i Moltkes Palæ i anledningen af Copenhagen Dining Week. Det sker i vinterferien.

1700-tals bygningen i Dronningens Tværgade midt i København er under normale omstændigheder eksklusive selskabslokaler, der anvendes til fester, møder og konferencer, men en pludselig indskydelse fik i efteråret restauratør og kok René Bolvig til at kontakte Karolines Køkken for at høre, om man var friske på at lægge navn og menu en pop up restaurant i vinterferien.

- Karolines Køkken er jo et ikon, og i denne tid, hvor der er så meget fokus på dansk madkultur, tænkte jeg at det kunne være sjovt at lave den ultimative 3-retters mormor-menu direkte fra Karolines Køkkens kogebøger, siger René Bolvig.

Hos Karolines Køkken var opskrifts- og inspirationschef Tove Færch ikke sen til at sige ja til projektet:

- Det er da en fed idé! Karolines Køkken har aldrig været på en restaurantmenu før, men hvorfor egentlig ikke? Det er et stort skulderklap til Karoline midt i hypet omkring det nye nordiske køkken, at vi pludselig skal op på beatet som restaurant i København, siger hun.

Fra mandag den 10. til og med lørdag 15. februar kan spiselystne københavnere og turister sætte tænderne i en lækker menu Karoline-style med rejecocktail, kalvesteg stegt som vildt og pandekager med is. Alt sammen i klassisk fortolkning men med et twist, fortæller René Bolvig:

- Vi reducerer en lille smule i fedtprocenterne, og gør opskrifterne lidt mere up to date end de ville være hvis man lavede dem direkte fra opskriftsbogen fra 60’erne. Men man skal kunne smage Karoline, som ”hun” var i gamle dage, så det bliver stadig flødesovs og tyttebær. Og håndpillede rejer.

Moltkes Palæ har sat 2000 billetter på højkant de seks aftener, Karoline menuen er på programmet. De 1700 er allerede solgt, og René Bolvig forventer derfor udsolgt, når vinterferien oprinder.

 

Dagens Gossip