Kaserneoverlevelse kan give jobfest

I Haderslev har man armene i vejret, efter at det her till middag er kommet frem, at Haderslev kaserne slipper helskindet gennem forsvarsforliget.

Kasernen er til daglig arbejdsplads for 350 ansatte, som med forliget slipper for at skulle finde nye jobs.

Haderslev har de seneste år lidt under nedlæggelserne af flere statslige arbejdspladser i byen. Blandt andet inden for politi og retsvæsen. Derfor vækker dagens nyhed om kasernens bevarelse optimisme i det lokale erhvervsliv.

Formanden for Haderslev Erhvervsråd, Dan Stjernegaard, spår, at beslutningen kommer til at skabe flere jobs i byen i fremtiden.

- Vi er rigtig glade for, at kasernen får lov at blive, for vi har i forvejen mistet så mange statslige arbejdspladser. Taler man med erhvervslivet her og nu, er det jo arbejdspladserne, der er i fokus, siger Dan Stjernegaard, til Nyhedsbureauet Newspaq, og forklarer at for hvert eksisterende job en by har, skabes der 0,2 job mere.

Også de lokale borgere er glade for politikernes beslutning.

Det gælder blandt andet støtteforeningen "Haderslev Kasernes Venner", som har kæmpet for kasernens overlevelse, siden det i efteråret kom frem, at kasernen var lukningstruet som led i forsvarsforliget om en besparelse på 2,7 milliarder kroner.

- Jeg synes, det er rigtig, rigtig dejligt, især for de ansatte, som har ventet uendeligt længe på, at der skulle komme en afgørelse på, hvor deres fremtid ligger, siger formand for kaserne-vennerne, Ole Aaris, til Newspaq.

For Ole Aaris skal de gode nyheder lige fordøjes, men ellers skal eftermiddagen stå på fejring sammen med de resten af Haderslev Kasernes Venner. Det skal selvfølgelig ske på kasernen, fortæller han.

- Nu skal vi lige trække vejret og se, hvad der sker her. Men vi skal da lige have en sludder og en kop kaffe, for at fejre det gode resultat.

Også Høvelte Kaserne og Almegaard Kaserne får lov at bestå, mens Sønderborg Kaserne og Bülow Kaserne i Fredericia lukker.

 

 

Dagens Gossip