Kasper Schmeichel har skabt sit eget navn

Skrevet af admin

13/06/2015

Dagens topnyheder

Engang var det sådan, at når man sagde Schmeichel, tænkte man straks på 1990'ernes store målmandsprofil, Peter.

Sådan er det ikke forud for lørdagens EM-kvalifikationskamp hjemme mod Serbien.

Sønnen Kasper Schmeichel er trådt ud af sin fars skygge og har i de seneste sæsoner i engelske Leicester præsteret på så højt niveau, at tankerne ikke længere falder på faderen, når det karakteristiske efternavn nævnes.

- Han har flyttet sig fra at blive husket som min søn til at have sin egen identitet i England, og det er meget stort, siger Peter Schmeichel.

- Kasper har lagt sin karriere på den fuldstændig rigtige måde, og det er rart, at han nu får noget anerkendelse. Han har mødt nogle lukkede døre på sin vej, som andre nok ikke havde mødt.

- Folk har tvivlet på ham på grund af efternavnet, så han har hele tiden skulle overbevise omverdenen mere, end andre måske skulle, lyder det fra Manchester United-ikonet.

Kasper Schmeichel var i denne sæson tæt på at rykke ud af Premier League med Leicester, men med en fantastisk slutspurt, hvor den 28-årige dansker var en nøglefigur, klarede klubben frisag.

- Undervejs i sin karriere har Kasper taget nogle meget modne beslutninger. Han har lært sit erhverv og fag fra dybden, og det er det, der bærer frugt nu. Sidste sæson og i særdeleshed denne sæson har han gjort det vildt godt, siger den ældre Schmeichel.

Peter Schmeichel nævner den tidligere landsholdsspiller Frank Lampard som et sjældent eksempel på en fodboldspiller, der formåede at skabe sit eget navn.

Midtbanespillerens far, også med navnet Frank Lampard, var en nøglefigur i West Ham gennem 20 år.

Lars Høgh, landsholdets målmandstræner siden 2007, har kendt Kasper Schmeichel, siden Leiceister-profilen var dreng, og han kan kun lette på hatten over den udvikling, landsholdets øjeblikkelige førstemålmand har været igennem.

- Han kan kun takke sig selv. Den målrettethed, arbejdsomhed og nysgerrighed, som Kasper har, gør ham helt unik, fortæller Høgh.

Hovedpersonen selv medgiver, at han har haft en fin sæson i Leicester, men hele far og søn-sammenligningen interesserer ham ikke.

- Det betyder intet for mig. For mig har intet ændret sig. Det er, som det altid har været. Det er ikke noget, jeg tænker over, og jeg mærker heller ikke noget til det i England, siger Kasper Schmeichel.

/ritzau/