A-kasse: Regeringens dagpengeudspil vil koste medlemmer

18/05/2013 00:18

BNB

Nyheder
Det er »uholdbart« og en straf, mener FTF-A, der er a-kasse for blandt andet Finansforbundet, Dansk Socialrådgiverforening og Politiforbundet. »Vi kan ikke opfatte den foreslåede finansiering som andet end en skat, der pålægges medlemmer af a-kasserne. De mennesker, der har valgt at forsikre sig mod økonomisk usikkerhed ved arbejdsløshed, bliver straffet med dette forslag,« siger Knud Grøngaard, formand for FTF-A, i en pressemeddelelse. Han peger på, at når a-kasse-medlemmerne skal til at betale mere for deres forsikring, så burde man også have nedsat kontingentet, da man halverede dagpengeperioden og fordoblede optjeningsperioden. Ellers risikerer man, at det vil få folk til at droppe a-kassen, frygter Knud Grøngaard. »Vi frygter et kraftigt fald i antallet af forsikrede danskere, og det kan vel ikke være regeringens ønske. Regeringen piller med dette forslag ved den danske model, da a-kasserne og arbejdsløshedsforsikringen netop udgør det ene ben i modellen,« fastslår han. A-kasse-formanden understreger, at FTF-A er yderst tilfreds med, at der nu kommer en politisk løsning på problemet med de mange danskere, der mister retten til dagpenge som konsekvens af dagpengereformen. Men politikerne bør ikke tørre regningen af på a-kasse-medlemmerne, mener han.

Mest læste i dag

Det er »uholdbart« og en straf, mener FTF-A, der er a-kasse for blandt andet Finansforbundet, Dansk Socialrådgiverforening og Politiforbundet.

»Vi kan ikke opfatte den foreslåede finansiering som andet end en skat, der pålægges medlemmer af a-kasserne. De mennesker, der har valgt at forsikre sig mod økonomisk usikkerhed ved arbejdsløshed, bliver straffet med dette forslag,« siger Knud Grøngaard, formand for FTF-A, i en pressemeddelelse.

Han peger på, at når a-kasse-medlemmerne skal til at betale mere for deres forsikring, så burde man også have nedsat kontingentet, da man halverede dagpengeperioden og fordoblede optjeningsperioden. Ellers risikerer man, at det vil få folk til at droppe a-kassen, frygter Knud Grøngaard.

»Vi frygter et kraftigt fald i antallet af forsikrede danskere, og det kan vel ikke være regeringens ønske. Regeringen piller med dette forslag ved den danske model, da a-kasserne og arbejdsløshedsforsikringen netop udgør det ene ben i modellen,« fastslår han.

A-kasse-formanden understreger, at FTF-A er yderst tilfreds med, at der nu kommer en politisk løsning på problemet med de mange danskere, der mister retten til dagpenge som konsekvens af dagpengereformen. Men politikerne bør ikke tørre regningen af på a-kasse-medlemmerne, mener han.