A-kasser: Kontanthjælpskrav straffer ledige

De langtidsledige risikerer at få deres forsørgelsesgrundlag beskåret yderligere, hvis regeringen indgår en finanslovsaftale med Venstre.

Det frygter man i a-kassernes interesseorganisation AK-Samvirke, fordi Venstre tilsyneladende vil have en aftale om den kommende kontanthjælpsreform med i finansloven.

- Det er ildevarslende i forhold til, at vi har sendt over 32.000 breve ud til ledige, der vil miste dagpengene i løbet af et halvt år, hvis ikke vi får dem i arbejde. Og hvis det ender med en blå finanslovsaftale, så er der stor risiko for, at det problem ikke bliver løst, siger direktør Verner Sand Kirk til Newspaq.

Ifølge Børsens oplysninger skal Venstres finansordfører Peter Christensen i aften til forhandlinger hos finansminister Bjarne Corydon. Her er et af samtaleemnerne angiveligt en reform af kontanthjælpssystemet, der skal skaffe en milliard ekstra til statskassen om året frem til 2020.

I september lancerede Venstre et forslag til en reform af kontanthjælpsordningen. Partiet vil have flere unge mellem 18 og 30 år til at vælge en uddannelse ved at skære i kontanthjælpen. I dag er satsen for kontanthjælp lavere for unge mellem 18 og 24 år.

Venstres forslag skulle give besparelser for 1,5 milliarder kroner fra 2013 og stige til tre milliarder frem mod 2020.

 

 

Dagens Gossip