Katastrofal meningsmåling sender Helle Thorning-Schmidt mod bunden

Socialdemokraterne og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) åbner folketingsåret med en historisk dårlig opbakning fra vælgerne.

Blot 16,5 procent af danskerne ville sætte deres kryds ved regeringslederens parti, hvis der var valg i dag. Det viser en meningsmåling fra Greens Analyseinstitut, skriver Børsen.

Ikke siden 1990 har så få stemmeberettigede peget på Socialdemokraterne som deres foretrukne parti i en Greens-måling, skriver Børsen.

- Det er beskæmmende for S, siger valgforsker Sigge Winther-Nielsen fra Københavns Universitet til avisen.

- Der er bare en grundlæggende mistillid og utilfredshed med regeringen. Og der er Socialdemokraterne galionsfiguren, tilføjer han.

Ifølge valgeksperten har Thorning ellers haft en god måned, hvor statsministeren flere gange har fået positiv omtale i medierne. Derfor er meningsmålingen også ekstra overraskende, mener eksperten.

- Det virker lidt underligt, at når de nu endelig er ved at ramme kummen, at de så ikke får lidt medgang fra vælgerne. Det gør det jo ekstra frustrerende for dem, siger Sigge Winther-Nielsen til avisen.

Heller ikke mandatfordelingen mellem blokkene ser positiv ud for statsministeren.

Den blå fløj i Folketinget henter 100 mandater mod 75 til regeringen og Enhedslisten. Venstre står alene for hele 58 mandater, og det er dobbelt så mange som Socialdemokraterne, skriver Børsen.

Politisk ordfører Magnus Heunicke (S) erkender, at det er dårlig meningsmåling for Socialdemokraterne. Men partiet fastholder kursen, siger han til Børsen.

Da Helle Thorning-Schmidt for et år siden holdt sin første åbningstale i Folketinget, var det med meningsmålinger, der gav hende over 24 procent af stemmerne, viste en Voxmeter-måling foretaget for Ritzau.

 

 

Dagens Gossip