Katolikker lader sig korsfæste i Filippinerne

Fanatiske katolikker gennemførte fredag et omstridt og blodigt påskeritual i Filippinerne.

I anledning af langfredag genoptog katolikkerne de sidste timer af Jesus' liv ved at blive pisket til blods og lade sig korsfæste.

Ritualet har i mange år været en fast del af en gruppe af katolske filippineres påske, selvom den katolske kirke forkaster ritualet.

Både udenlandske og lokale turister er strømmet til udkanten af byen San Fernando, der ligger halvanden times kørsel fra hovedstaden Manila, for at se den årlige begivenhed, hvor det kristelige "passionsskuespil" finder sted og bliver ført helt ud i ekstremerne.

18 mænd har fået søm slået igennem deres hænder og er blevet hængt op på kors under den bagende sol på en forladt mark.

Andre steder har hætteklædte mænd fået pisket deres ryg til blods for at søge tilgivelse for deres synder. Her ramte bloddråber flere gang de fremmødte tilskuere.

De hengivne katolikker gennemgår piskeslag og korsfæstelse i håb om at få en gave fra gud til gengæld, som eksempelvis helbredelse af sygdomsramte slægtninge.

- Jeg er allerede vant til det, fortæller 58-årige Alex Laranang, der 14 gange tidligere har gennemført påskeritualet.

- Det er ligesom at få en nål stukket gennem hånden. To dage efter er jeg klar til at tage på arbejde igen.

Ifølge Laranang er han blevet belønnet af gud ved, at hans kone og børn har et godt helbred.

- Jeg gør det her for min familie, så ingen bliver syge, og så jeg fortsat har et godt livsgrundlag. Jeg er bare en fattig mand. Men jeg beder ikke gud om at gøre mig rig, siger han.

Mindst to af de mænd, der fredag blev sat på kors, måtte bæres væk på bårer, da de kom ned, men de fleste kunne selv gå fra stedet og videre over til et lægetelt for at modtage behandling.

Korsfæstelses-ritualet har fundet sted i årtier i Filippinerne, selvom landets biskopper fordømmer det.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip