Kendt dansk datingside meldt til politiet

Forbrugerombudsmanden har meldt datingsiden Single.dk ApS til politiet.

Det sker efter, at siden har vildledt sine brugere i markedsføringen af et såkaldt guldmedlemskab.

Det skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

I en annonce for medlemskabet blev forbrugerne lovet fuld adgang til datingsitet i syv dage for 19 kroner “uden binding”. Annoncen ledte forbrugerne videre til en betalingsside, hvor der var flere oplysninger om tilbuddet.

Forbrugerombudsmanden vurderer nu, at Single.dk’s var vildledende og ulovlig af flere forskellige grunde.

Annoncen gav for det første forbrugeren indtryk af, at der var tale om et prøvemedlemskab, der automatisk stoppede efter syv dage. Men ved at acceptere, indgik man en løbende abonnementsaftale, der kostede 45 kroner om ugen, efter de første syv dage.

For det andet var det løgn, når Single.dk lovede “ingen binding”, og at medlemskabet kunne opsiges når som helst. Medlemskabet havde faktisk en bindingsperiode på 10 uger.

Datingsiden har ændret sin annoncering efter at Forbrugerombudsmanden gik ind i sagen. Men på grund af politianmeldelsen er ændringen endnu ikke blevet godkendt.

- Jeg får mange klager over datingtjenester. Typisk handler sagerne om, at det ikke fremgår tydeligt, at forbrugerne binder sig til et løbende abonnement. Sagen mod Single.dk er et godt eksempel på det, siger Forbrugerombudsmand Henrik Øe i pressemeddelelsen.

 

Dagens Gossip