Kenneth efter tyveri: Fandt både stjålne ejendele og tyven på Den Blå Avis, men politiet gjorde ingenting

Det var en irriterende følelse, 41-årige Kenneth sad med, da han for seks uger siden, fandt ud af, der havde været indbrud i familiens sommerhus, men den irriterende følelse var ingenting sammenlignet med den, han har fået i dag over politiets manglende indsats. Det skriver Ekstra Bladet.

Kenneth fandt nemlig efter indbruddet alle sine ejendele på Den Blå Avis,  inklusive kontaktoplysninger på tyven. Men politiet, de var ligeglade.

- Da jeg fik fat i den unge betjent, sagde han: 'Hvor vildt! Så kan du lige ringe til ham og lege interesseret køber. Så kan i aftale et sted at mødes, og så skal vi nok ligge på lur, fortæller 41-årige Kenneth, der ikke ønsker sit efternavn frem af hensyn til sine børn.

- Jeg udbrød bare: 'Mener du det seriøst?. Er det mig som den forurettede, der har ansvaret for at fange ham også?

Og ja, det mente politiet helt alvorligt. Det gør Kenneth vred.

- Det kan da ikke være rigtigt, at jeg selv skal være i stand til at stå over for ham, mens ordensmagten ikke kan. Hvad er det for noget fis, fortæller han til Ekstra Bladet.

Mens politiet har ventet på en kendelse fra retten har Kenneth fulgt med i, at tyven sælger løs af hans ting på Den Blå Avis.

Hos Københavns Politi forstår man Kenneths frustrationer. Sagens forløb har givet politiet grund til at overveje sine procedurer for håndtering af indbrudssager. 

- Det er da klart, at vi kigger på, om vi skulle have gjort noget anderledes. Det er nok ikke sidste gang, at denne fremgangsmåde bliver anvendt blandt tyve, og så skal vi simpelthen have en standardprocedure for, hvad det så er, vi gør, siger Jan Bjørn, ledende politiinspektør hos Københavns Politi, til Ekstra Bladet. 

Sagen er fortsat under efterforskning.

 

Dagens Gossip