Kenyansk minister: Vi bliver i Somalia

Den kenyanske regering har ingen planer om at trække sine sikkerhedsstyrker hjem fra Somalia, efter at den militante gruppe al-Shabaab tidligere på ugen udførte et blodigt angreb på butikscentret Westgate i Nairobi, hvor 72 personer mistede livet.

- Vi er til stede i Somalia, fordi al-Shabaab er en trussel mod den nationale sikkerhed, og vi vil fortsat være til stede på den front, siger Kenyas indenrigsminister, Joseph Ole Lenku.

Al-Shabaab, som har taget skylden for angrebet i Westgate, har truet den kenyanske regering med, at der kommer flere angreb, hvis ikke Kenya trækker sine sikkerhedsstyrker ud af Somalia.

Kenya har sendt sikkerhedsstyrker til Somalia for at hjælpe landets regering med at bekæmpe al-Shabaab, der er en gren af terrornetværket al-Qaeda.

Kenyanske myndigheder tilbageholder otte personer med forbindelse til weekendens angreb, mens tre andre er løsladt igen.

Landets indenrigsminister, Joseph Ole Lenku, fortæller, at ingen personer savnes efter blodbadet i Westgate. Kenyansk Røde Kors har ellers tidligere fastholdt, at adskillige var savnet.

Dødstallet fra angrebet er uændret på 67 - både civile og folk fra sikkerhedsstyrkerne. Fem af de militante blev dræbt under gidseldramaet, der varede fra lørdag til tirsdag.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip