Kevin Magnussen er nu officiel formel 1-reserve

Den 20-årige dansker ankom i går til Shanghai International Circuit, hvor McLaren-teamet har nomineret ham som officiel reserve.

Hvis Jenson Button og Sergio Perez bliver forhindret i at stille op, overtager Magnussen bilen, og bliver dermed den blot fjerde dansker, der starter i et grandprix.

- Både her og i Bahrain i næste uge er jeg officiel reserve, siger Magnussen til sporten.dk.

- Jeg bliver også reservekører i en række andre grandprixer i år, men hvilke er endnu ikke afgjort.

Udnævnelsen til officiel reservekører er endnu et skulderklap til den unge dansker. Indtil for nylig satsede McLaren på at finde en eventuel stand-in hos et af de andre teams, men nu vurderer teamledelsen, at Magnussen er klar til en løbs-debut.

- Jeg føler mig helt klar til at køre løb, siger Magnussen, der sikrede sig den nødvendige superlicens (’kørekortet til formel 1, red.) ved en imponerende indsats i sidste års Young Driver-test i Abu Dhabi.

- Jeg har aldrig været i hverken Shanghai eller Bahrain før, men jeg har ’kørt i McLarens simulator, siger Magnussen.

- Jeg skal følge alle træninger og løbet fra pitten og være med til alle møder mellem kører og ingeniører. På den måde er jeg klar til at springe ind med kort varsel – og jeg vil - uanset hvordan weekenden udvikler sig - lære en masse.

Danskeren, der netop nu ligger på andenpladsen i Renault World-series, ventes i alle tilfælde til start i den næste Young Driver-test.

- Men der er vist ingen, der rigtigt ved, hvor den afvikles: Der gættes på Abu Dhabi i november og Silverstone i juli. Personligt ville jeg rigtig gerne køre på Silverstone i formel 1-raceren, siger Magnussen.

Danskerens måske hårdeste konkurrent i kampen om Renault World-series titlen, Felix da Costa, er også i Shanghai. Portugiseren er udnævnt til officiel reserve for Red Bull, som han også kørte for ved Young Driver-testen sidste år.

Hans far Jan debuterede i formel 1 for McLaren i 1995, da han med få dages varsel blev kaldt til Japan for at erstatte den blindtarmsbetændelses-ramte Mika Hakkinen.

I paddocken på Shanghai International Circuit så både Button og Perez torsdag eftermiddag foruroligende friske ud. Men en madforgiftning – ikke helt usandsynlig med det kinesiske køkken – eller et fald i brusekabinen kan sikre Kevin Magnussens grandprix-debut.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip