KIF-stjerne Kim Andersson kan gøre comeback søndag

De er begyndt at skimte lys forenden af tunnellen i KIF Kolding København. Klubbens udtalte problem med fire skadede venstrehåndsspillere er så småt ved at løse sig, nu hvor spanieren Albert Rocas har fået spilletilladelse til den danske liga og holdets svenske stjerne Kim Andersson står foran et snarligt comeback.

Faktisk er optimismen omkring svenskeren så stor, at klubben håber, at han kan gøre comeback i søndagens Champions League-kamp i Kolding mod portugisiske Porto Vitalis.

- Hvis skulderen reagerer fint, og han kan bidrage med noget, så er det en mulighed. Nu må vi se, hvordan han har det i morgen, sagde KIF-træner Henrik Kronborg til jv.dk efter fredagens træning.

Han understreger dog, at hvis Kim Andersson får comeback efter sin skulderoperation, handler det først og fremmest om, at svenskeren skal have føling med spillet igen. For en Andersson ved fuld skudstyrke har stadig lange udsigter.

- Han har trænet med for at vende sig til håndboldspillet igen. Han har kun trænet med to gange på denne måde, siger Kronborg til jv.dk.

Til gengæld er den spanske verdensmester Albert Rocas klar til at give den gas i Champions League, hvor han hele tiden har været spilleberettiget. Efter fem scoringer mod Team Tvis i midtugens debut har den tidligere Barcelona-fløj dokumenteret sit værd, og da han i en nødsituation også kan supplere på pladsen som højre back, er KIF pludselig ikke længere så sårbar i den ellers hårdt ramte højre side, hvor også Kasper Irming og Simon Jensen er skadede.

Champions League-opgøret mod portugiserne byder i øvrigt på et interessant gensyn med danske Mick Schubert, som spiller i Porto Vitalis.

Med holdets deltagelse i Champions League får den 25-årige fløj en stor drøm opfyldt, selv om den er blevet vendt noget på hovedet med Scuberts CL-debut mod KIF.

- Jeg har altid haft en drøm om at spille Champions League for dem, bestemt ikke imod dem, siger Mick Schubert til ehfcl.com.

Han er helt klar over, at portugiserne er underdogs i den svære pulje, hvor andre modstandere er tyske THW Kiel og polske Targi Kielce. Men han håber på, at Porto kan hente nogle point hjemme og så overraske på udebane. Måske allerede i Kolding.

- Vi skal være heldige. Vi skal hente alle de point, vi kan i Dragão Caixa (Portos hjemmebane, red.), og så hente nogle bonuspoint ude, siger Mick Schubert.

 

 

 

 

Dagens Gossip