Kig på din mand: Har han disse træk - så er han klog

Det er ansigtsformen, der kan være afgørende for en mands intelligensniveau, og dermed den du skal sørge for at afkode grundigt. Det viser en ny undersøgelse, som tjekkiske forskere står bag, skriver Dailymail.co.uk.

Forskningens resultater er netop blevet offentliggjort i tidsskriftet PLoS One, og her viste det sig, at der var en sammenhæng mellem en mands faktiske IQ, andres vurdering af hans intelligens og hans ansigtsform og øjnenes placering.

Få fire lette tricks til at score den mand, du gerne vil, på Femina.dk

Sådan ser en klog mand ud

Ifølge forskerne er det et faktum, at en mand både er og opfattes som intelligent, hvis han har relativt lang afstand mellem sine øjne, har en større næse, har let opadvendte mundvige samt et skarpere, spidst og mindre afrundet hageparti.

Derimod så er og opfattes en mand mindre intelligent, hvis han har et bredere og mere rundt ansigt med øjne, der sidder lidt tættere sammen, en kortere næse, let nedadvendte mundvige samt en et rundt og massivt kæbeparti.

Derfor får kvinder – og ikke mænd – et bedre sexliv af rødvin. Se mere på Femina.dk

Vi kan let afkode mændene

Det viste sig også, at det var relativt let for både de kvinder og de mænd i undersøgelsen, som skulle vurdere de forskellige fotos, at afkode ud fra ansigtsformen, om mændene var intelligente eller ej. Derimod var det ikke muligt at drage samme konklusioner ud fra fotos af kvinder, fastslår undersøgelsen.

Der viste sig ikke nogen sammenhæng mellem øjnenes placering, hovedformen og kvinders intelligensniveau. Og dermed var deltagerne, der skulle vurdere fotos, ikke i stand til at fastsætte kvindernes intelligensniveau ud fra disse kriterier.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media.

 

Dagens Gossip