Kilde: 21-årig har tilstået ni drab i kirke i USA

Skrevet af admin

19/06/2015

Dagens topnyheder

Den 21-årige Dylann Roof har erkendt at have slået ni mennesker ihjel i en kirke i Charleston, South Carolina, natten til torsdag dansk tid.

Det oplyser to politikilder til CNN, skriver tv-stationen på sin hjemmeside og Twitter.

Den ene kilde oplyser over for CNN, at den 21-årige gerningsmands motiv tilsyneladende var at starte en racekrig.

Tidligere har nogle af Dylann Roofs venner bekræftet over for CNN, at han ind imellem talte om at gøre noget, der kunne blive startskuddet til en strid mellem racerne, og at han ind imellem nævnte ønsket om at genindføre raceadskillelse i USA.

Men de troede ikke, at han mente det alvorligt, har de forklaret.

- Han sagde aldrig N-ordet, han kom aldrig med racistiske bemærkninger, han har aldrig angrebet nogen bestemt sort person, siger Dylann Roofs bofælle Joey Meek til tv-stationen ABC News.

- Han gjorde aldrig sådan noget, så det var noget af et chok.

Den formodede gerningsmand blev anholdt torsdag morgen omkring 400 kilometer fra Charleston.

Onsdag aften lokal tid skal han være gået ind til en gudstjeneste i kirken, hvor der først og fremmest kommer sorte amerikanere. Her sad han i en times tid, hvorpå han åbnede ild mod menigheden.

Ni mennesker blev dræbt, siger politiet, der også oplyser, at adskillige blev såret.

Dylann Roofs onkel har tidligere henvendt sig til myndighederne for at fortælle, at den person, der er på det foto, som politiet har udsendt, faktisk er hans nevø.

Nyhedsbureauet Reuters har talt med onklen, der er den 56-årige Carson Cowles. Han fortæller, at den 21-årige fik en pistol af sin far i fødselsdagsgave i april.

/ritzau/