Kilde: Armstrong indrømmer dopingbrug

Der er udsigt til en opsigtsvækkende nyhed, når den skandaleramte tidligere amerikanske cykelrytter Lance Armstrong stiller op til et interview med USA's talkshowdronning, Oprah Winfrey.

En kilde, som har kendskab til sagen, siger til den amerikanske avis USA Today, at cykelrytteren planlægger at indrømme brug af doping. Noget, han ellers har benægtet igen og igen gennem mange år.

Kilden siger dog samtidig, at den fallerede verdensstjerne ikke vil gå i detaljer om sagen.

Armstrong stiller op i udsendelsen "Oprah's Next Chapter", og der bliver tale om det første interview, siden han blev frataget sine syv Tour de France-titler.

Interviewet bliver optaget mandag i den texanske cykelrytters hjem og bliver sendt klokken tre natten til fredag den 17. januar dansk tid.

Armstrong blev i oktober fældet af en 1000 sider lang Usada-rapport, hvor flere af hans tidligere holdkammerater stod frem og fortalte, hvordan de og Armstrong dopede sig.

Den 41-årige amerikaner har dog altid nægtet at have brugt doping. Efter i mange år at have forsvaret sig med tungt skyts valgte han i august at sige "nok er nok".

I sidste uge skrev New York Times imidlertid, at den pensionerede cykelrytter gik rundt med overvejelser om at erkende offentligt, at han havde taget doping. Det er dog blevet afvist af Armstrongs advokat.

Alligevel er spekulationerne om en snarlig indrømmelse fortsat, og cykelkollegaen Andy Schleck har tidligere sagt, at han er nysgerrig efter, hvad amerikaneren vil sige i interviewet.

- Jeg tror ikke, at han stiller op for at sige, at han er uskyldig, og at han ikke gjorde noget forkert, sagde Schleck.

Den tidligere cykelrytters motivation for at indrømme brug af doping er ifølge New York Times, at Armstrong ønsker at fortsætte sin karriere som atlet.

Den internationale cykelunion (UCI) har besluttet at fratage Armstrong alle de resultater, han har opnået siden 1. august 1998. Han er ligeledes blevet bandlyst fra cykelsporten for altid.

Armstrong var i en længere årrække dominerende i international cykelsport, og han vandt i perioden 1999-2005 Tour de France ikke mindre end syv gange.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip