Kilde: Verdensledere er tæt på en aftale om Ukraine

Det er tilsyneladende et spørgsmål om at få de allersidste tommelfingre til at vende opad, før en fredsaftale i Ukraine falder på plads.

Flere internationale melder om, at et gennembrud i forhandlingerne mellem Ukraines præsident, Petro Porosjenko, Ruslands præsident, Vladimir Putin, Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og Frankrigs præsident, François Hollande, er lige op over.

Dermed er en ny aftale om fred i Ukraine ligeledes meget tæt på at blive underskrevet i den hviderussiske hovedstad, Minsk, hvor parterne er samlet.

Ifølge det russiske nyhedsbureau Tass har en af bureauets journalister omkring klokken 07.30 dansk tid set de prorussiske separatistledere Aleksander Sakhartjenko og Igor Plotnitskij ankomme til bygningen i Minsk, hvor stats- og regeringslederne forhandler om en fredsaftale.

De prorussiske ledere har forladt deres biler og er gået ind i bygningen.

Nyhedsbureauet dpa skriver samtidig, at der efter maratonforhandlinger natten til torsdag er blevet udarbejdet et slutdokument, som skal forelægges kontaktgruppen og de prorussiske separatister.

Det siger diplomatiske kilder til dpa, der videre skriver, at et værelse tæt på forhandlingslokalet er ved at blive gjort klar til en underskrivelsesceremoni.

Reuters melder, at en kilde til nyhedsbureauet oplyser, at forhandlingsparterne er tæt på at underskrive aftaledokumentet. Den unavngivne kilde kommer dog ikke med oplysninger om dokumentets indhold.

Ifølge Tass blev der tidligere torsdag morgen forhandlet om ordlyden i aftalen, der ifølge en unavngiven kilde kommer til at bestå af 12-13 punkter.

Forhandlingsparterne har været samlet siden onsdag aften og har siddet sammen i mere end 12 timer, men der er i løbet af natten ikke sluppet noget ud fra diskussionerne.

Det er tidligere blevet tolket som et godt tegn, at forhandlingerne har varet ved i lang tid. Det formodes, at der forhandles om en våbenhvile og tilbagetrækning af tunge våben fra krigsområdet.

I alt har over 5000 mennesker mistet livet i konflikten i det østlige Ukraine, og USA er begyndt at tale om at opruste Ukraines hær, så den kan forsvare sig bedre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip