Kim lagde sit kørekort på Facebook - det blev til en dyr lærestreg

Kim Westerlund fra Sverige var så stolt af, at han netop havde erhvervet sig et kørekort, at han lagde et billede op af det på Facebook.

Det kom han hurtigt til at fortryde, skriver den svenske avis Gefle Dagblad.

Kim Westerlundh fik sine første bange anelser, da han modtog et brev fra Telia, som lykønskede ham med sit nye telefonnummer og dertilhørende sim-kort.

Flere af hans venner havde ellers kommenteret på billedet, at de syntes, han skulle passe på med at lægge den slags ud på nettet. Men Kim Westerlund tænkte, at det ikke var så farligt, eftersom personnumre i forvejen er offentligt tilgængelige.

Da han ringede til Telia, beroligede de ham og sagde, at ingen ville kunne ringe i hans navn.

Men bedrageren, som havde bestilt telefonnummeret var snedigere end som så. Pludselig begyndte det at vælte ind i Kim Westerlundhs postkasse med breve, som indeholdt hans kreditkort-oplysninger. Det var bestillinger af en lang række sms-lån, og der stod også et navn på en anden mand.

Det viste sig, at den anden mand ligesom Kim Westerlundh havde fået stjålet sin identitet. I alt blev der optaget sms-lån for 22.000 svenske kroner - cirka 18.000 danske - i hans navn. Heldigvis havde han allerede spærret sit personnummer og behøvede ikke selv hæfte for lånene.

Politiet i Gävle har efterfølgende været offentligt ude og advare andre svenskere mod at ende i den samme situation som Kim Westerlundh og mange andre, som har prøvet noget lignende

- Personnumre er offentlige og lette at få fat i. Men eftersom den her mand selv lagde det ud, gjorde han det enkelt for bedragere at bruge hans. Den åbenhed, vi har i Sverige, er smart for svindlere, siger Mikael Hedström, der er pressetalsmand hos politiet i Gävle.

Og Kim Westerlundh mener da også, at han har lært lektien nu:

- Jeg kan jo kun give mig selv skylden for at tænke “det sker ikke for mig”, men jeg vil opfordre andre til at tænke sig om en ekstra gang, siger han.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip