Kina klar til at hjælpe Rusland gennem økonomisk krise

Kina tror på, at Rusland vil være i stand til at klare dets nuværende økonomiske problemer, og Kina er parat til at tilbyde enhver form for ønsket hjælp, siger den kinesiske udenrigsminister Wang Yi i et interview med tv-kanalen Fenghuang i Hongkong.

- Vi tror på, at Rusland har mulighederne og kundskaberne til at overvinde de nuværende problemer i økonomien. De kinesisk-russiske strategiske partnerskabsforbindelser befinder sig på et højt niveau, og vi hjælper og støtter altid vores venner, siger Wang Yi og tilføjer.

- Hvis Rusland har brug for det, så vil vi yde al den støtte, som vi kan tilbyde, siger den kinesiske udenrigsminister.

Kinas handelsminister, Gao Hucheng, siger til Fenghuang, som en kommentar til den russiske valutas styrtdyk, at det gælder om at bevare roen.

- Hvad angår visse udsving på aktiemarkedet og udsvingene på valutamarkedet, så kan de være af en vis interesse for nogle kapitalinvestorer, og fra et praktisk samarbejdssynspunkt er vi fortsat helt rolige og fremmer aktivt vores samarbejde, siger Gao Hucheng.

Handelsministeren udtrykker også tillid til, at den nuværende finansielle og økonomiske situation i Rusland ikke vil påvirke de store kinesisk-russiske projekter inden for energi- og industrisektoren samt inden for andre områder.

/ritzau/Itar-Tass

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip