Kina og USA er dybt uenige om Snowden-sag

Kina og USA har netop afsluttet bilaterale samtaler om blandt andet forholdet mellem de to stormagter, og uenigheden har sat et overraskende punktum for det to dage lange strategimøde i Washington. Af de konkluderende bemærkninger efter mødets afslutning fremgår, at USA har udtrykt skuffelse over Kina, efter at Hongkong tillod den eftersøgte amerikaner at forlade sit territorium.

»Vi var skuffede over, hvordan myndighederne i Beijing og Hongkong håndterede Snowden-sagen, som underminerede vores bestræbelser på at opbygge den nødvendige tillid til at håndtere vanskelige spørgsmål,« siger USAs viceudenrigsminister, William Burns, ifølge Reuters.

Udmeldingen fra den kinesiske regering er modsat, at Hongkongs handlinger var i overensstemmelse med loven og hævet over al kritik.

Hongkongs regering gav i juni den amerikanske whistleblower Edward Snowden, der havde været i eksil i landet siden maj, lov til at forlade regionen. Det skete med begrundelsen, at den amerikanske anmodning om at få Snowden udleveret ikke var i fuld overensstemmelse med loven.

Hongkongs beslutning om ikke at udlevere Edward Snowden faldt ikke i god jord hos amerikanerne, som har sigtet den tidligere ansatte ved efterretningstjenesten National Security Agency (NSA) for spionage, tyveri af statslig ejendom og kriminel udnyttelse af statslig ejendom i USA.

Edward Snowden er angiveligt fortsat strandet i lufthavnen i Moskva, hvorfra han har lækket strengt fortrolige dokumenter, der har løftet sløret for blandt andet USAs massive spionage mod en lang række lande.

Edward Snowden har søgt asyl i 27 lande, og Venezuela har tilbudt ham humanitært ophold. Torsdag oplyste Venezuelas udenrigsminister, Elias Jaua, at Edward Snowden endnu ikke officielt har besvaret tilbuddet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip