Kinas præsident planlægger sit første USA-visit

Den kinesiske præsident, Xi Jinping, planlægger at rejse på sit første statsbesøg i USA senere i år, melder statslige medier i Kina mandag.

Datoen for besøget er endnu ikke fastlagt, men i Beijing og Washington er man i gang med forberedelserne til præsidentens besøg, oplyser Kinas ambassadør til USA, Ciu Tiankai, til kinesiske journalister.

De to magtfulde lande har haft succesrige møder på topniveau i de seneste år og er "meget interesserede i at se sådanne interaktioner fortsætte i år", lyder det ifølge den statskontrollerede avis China Daily fra Cui.

USA's nationale sikkerhedsrådgiver, Susan Rice, oplyste fredag, at Washington havde inviteret både Xi og den japanske premierminister, Shinzo Abe, på statsbesøg. Det ses som et naturligt skridt i præsident Barack Obamas Asien-strategi.

Xi Jinping mødtes senest med Barack Obama i november i forbindelse med et møde i Det Økonomiske Samarbejdsforum for Asien og Stillehavsområdet (Apec) i Beijing.

Netop ved Apec-mødet blev USA og Kina enige om at reformere visumreglerne for turister, studerende og arbejdstagere landene imellem, hvilket ifølge Obama vil føre til en mangedobling af kinesiske turister og arbejdere i USA.

Sidste år præsenterede Kina og USA også en epokegørende klimaaftale, hvor Kina for første gang kom med et bud på, hvornår landets CO2-udledning skal stoppe med at vokse.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip