Kinesiske aktier styrtdykker efter myndighedsindgreb

Børsen i Shanghai registrerede mandag det største kursfald i seks år, da Shanghai Composie Index sluttede 7,7 procent laverede end i fredags.

Årsagen skal findes i, at de kinesiske myndigheder sent fredag besluttede sig for at give tre store finansselskaber tre måneders karantæne fra at låne penge ud til gearede investeringer.

Lavere renter har de seneste måneder gjort det muligt at investere i aktiemarkedet for lånte penge, hvilket har været med til at drive kurserne opad.

Men selskaberne Citic Securities, Haitong Securities og Guotai Junan Securities har i den forbindelse brudt de gældende regler ved blandt andet at forny en række af disse låneaftaler med kunderne.

Ni andre selskaber har samtidig fået et rap over fingrene i form af mindre straffe, fordi de blandt andet har givet lån til kunder med dårlig kreditværdighed.

Kursfaldet er markant, idet Shanghai-indekset steg med hele 52,87 procent i 2014.

Også Shenzhen Composite Index faldt, dog kun med 3,39 procent, ligesom man også på børsen i Hongkong registrerede et fald på 1,51 procent.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip