Kinnock-sag brugt i models skattesag

Skats afgørelse i sagen om statsministerens mand Stephen Kinnock er blevet brugt af forsvarerne i straffesagen, hvor en topmodel og hendes mand er blevet frifundet af Østre Landsret.

Forsvarerne har under det vellykkede forsøg på at opnå frifindelse henvist til en stribe afgørelser - og heriblandt altså også landets mest omtalte skattesag om en person, der arbejder i udlandet.

Topmodellen Camilla Vest Nielsen er ifølge hendes forsvarer, advokat Anders Németh, "ekstremt lettet" over mandagens klare frifindelse.

Oprindeligt mente Retten i Helsingør, at hun og hendes mand var skyldige i grov skatteunddragelse og straffede dem hver med ubetinget fængsel i et år og ni måneder.

- Specielt Kinnock-afgørelsen har været forholdsvis central, men vi har fremhævet en lang række afgørelser, siger Anders Németh.

Selv om straffesagen mod modellen og hendes mand er meget konkret, kan man godt uddrage et mere overordnet budskab, mener han.

- Den vigtigste juridiske lære er for mig at se, at selv om man ikke er skattepligtig her i landet, kan man godt i meget begrænset omfang arbejde her.

- Men jeg skal understrege, at det er i meget begrænset omfang, siger advokat Anders Németh.

Landsretten har flere begrundelser for frifindelsen. For eksempel har anklageren ikke været i stand til at bevise, at modellen modtog årsopgørelser for 2005-2006 - og denne mangel tæller altså ifølge dommerne til fordel for den tiltalte. Hun har sagt, at hun intet fik.

Hendes forsvarer vil dog ikke udtale sig om, hvorvidt landsretten har skærpet kravene til, hvad en anklager skal kunne bevise.

- Men det er klart, at dommen må give anledning til nogle overvejelser hos Skat og anklagemyndigheden om, hvordan sager som denne skal føres i fremtiden, siger Anders Nemeth.

 

Dagens Gossip