KL afviser nyt forslag fra lærerne

Men det forslag fra Lærernes Centralorganisation (LC) indeholder intet nyt, lyder det fra KLs chefforhandler, Michael Ziegler (K).

»Dette er det ottende forslag fra Anders Bondo, som hedder noget andet, men indholdsmæssigt dækker over det samme, nemlig at arbejdstidens anvendelse skal forhandles og aftales med lærernes fagforening. Det er den samme model, som KL har afvist i forligsinstitutionen,« udtaler Ziegler i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Vores hovedkrav er netop, at vi ikke mener, at arbejdstiden skal være et spørgsmål for fagforeningen, men at arbejdstidens anvendelse skal prioriteres og tilrettelægges lokalt efter lokale behov af ledelsen, ligesom det sker for de godt 450.000 andre offentlige ansatte.«

Lærernes chefforhandler, Anders Bondo, forstår dog ikke, hvorfor KL så blankt afviser forslaget.

»Jeg er helt uforstående. Vi understreger højt og tydeligt, at vi vil gå ind i de her forhandlinger uden nogen form for forhåndsbetingelser. Derfor er vi parat til at tage udgangspunkt i den viden, der er fra den internationale forskning. Og så kunne det være dejligt, hvis KL ville sige, at de også var parate til det frem for en udsigtsløs konflikt,« siger Anders Bondo Christensen.

Lærernes forslag vil betyde, at en eventuel aftale først vil træde i kraft fra skoleåret 2014-15, men at begge parter kan frigøre sig fra den nuværende aftale ved at erklære forhandlingerne for afbrudt.

Men KL står fortsat fast på kravet om, at lærerne får de samme arbejdstidsregler som de 500.000 andre medarbejdere i kommunerne, hvor det ikke er fagforeningen, der centralt skal aftale, hvad arbejdstiden skal bruges til.

Forslaget er et af de sidste, der når at komme på bordet, før lockouten træder i kraft efter påske og forhindrer lærere i at arbejde og børn i at blive undervist.

 

Dagens Gossip