KL-ansatte kan tage deres børn med på job

Godt 400 ansatte i Kommunernes Landsforening (KL) kan få passet deres børn, mens KL har lockoutet skolelærerne. I denne uge ventes syv børn at komme med på arbejde i KL's hovedsæde på Islands Brygge i København.

Det oplyser KL's pressechef Jonas Heltberg.

- Vi har i forvejen et børnerum, hvor folk nogle gange har deres børn med. KL bruger ikke ekstra penge, og der er ikke ansat personale til at passe børn. Det er en slags nødordning, forklarer han.

I KL's børnerum kan børnene spille Playstation og se dvd. Desuden vil KL's kantine servere børnevenlige retter. KL har bedt de ansatte om at skrive, hvis de har behov for at have børn med på arbejde, oplyser Jonas Heltberg.

- I gennemsnit vil syv børn blive taget med på arbejde hver dag i denne uge, siger han.

Folketinget har ikke tilbudt fælles børnepasning for de 410 ansatte i administrationen eller de 179 folketingsmedlemmer, hvis deres børn rammes af lockouten, oplyser Folketingets pressesekretær Peter Krab.

- Det er op til den enkelte medarbejder og chef. Man kan bruge omsorgsdage, afspadsering eller arbejde hjemme. Der er ikke noget centralt direktiv om, hvad man skal gøre, siger han.

Skat oplyste i forrige uge, at ansatte skal beskattes, hvis deres arbejdsgiver lade pædagoger passe deres børn under lockouten. Pasningen er et skattepligtigt personalegode, lød forklaringen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip