KL: Lærere skal være bedre til forberedelse

Regeringen vil som en del af folkeskolereformen have landets lærere til at bruge mere tid på undervisning og mindre tid på møder og forberedelse.

Og spørger man Kommunernes Landsforening (KL), er der god ræson i netop den del af regeringens udspil.

- Vi har ikke lagt skjul på, at vi gerne ser, at folkeskolen bliver bedre. Det betyder, at lærerne skal undervise mere og være mere sammen med eleverne, siger Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund Kommune.

Hos Danmarks Lærerforening er formand Anders Bondo Christensen overbevist om og fortørnet over, at lærerne kommer til at arbejde mere, hvis regeringens planer gennemføres.

Men Steen Christiansen, der er én af KL's topforhandlere, når KL og lærerne påbegynder overenskomstforhandlinger i slutningen af ugen, afviser pure, at mere tid i klasselokalerne er ensbetydende med længere arbejdsdage.

- Bestemt ikke. De skal lave noget andet end det, de laver i dag, for en del af deres arbejdstids vedkommende, siger han.

- Noget af det, man kan se på, er, hvordan bliver forberedelsestiden brugt. Der tror vi på, at man kan effektivisere forberedelsestiden gennem øget samarbejde på skolerne omkring tilrettelæggelsen af undervisningen.

Forud for overenskomstforhandlingerne er fronterne trukket knivskarpt op.

Lærernes formand, der frygter øget arbejdstid, er ligeledes forbløffet over, at lærerne ikke er blevet taget med på råd.

- Jeg har svært ved at finde ud af, om jeg skal grine eller græde. Vi er overhovedet ikke blevet inddraget i det her, sagde Anders Bondo Christensen mandag.

Men Steen Christiansen går alligevel til forhandlinger med lærerne med en tro på, at de to parter møder hinanden.

- Når vi står ved indgangen til forhandlingerne, så er der en masse krudtrøg, hvor parterne positionerer sig. Men jeg tror, vi finder hinanden, siger Steen Christiansen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip