KL udsat for nyt hackerangreb

»Vi fik det til at køre nogenlunde stabilt indtil tirsdag morgen klokken 8.30, hvor der kom nye angreb, som faktisk blev intensiveret indtil klokken 10, hvor der var så meget trafik på vores internetlinje, at den var belastet med over 1000 procent,« siger Rune Scheye Koop til Berlingske Nyhedsbureau.

De mange brugere, som har fået KLs servere til at kollapse, kommer fra hele verden, herunder Danmark, Egypten og USA, og KL har måttet bede organisationens internetudbyder om at filtrere en del af trafikken fra.

»Linjen var totalt spærret. Men lidt over middag fik vi trafikken ned på et normalt niveau, og nu kan alle vores systemer igen snakke sammen, bortset fra vores kl.dk-server, som vores webfolk kæmper med i øjeblikket,« siger Rune Scheye Koop.

Han fortæller, at medarbejderne i KL ikke har kunnet sende mails og komme på internettet det meste af tirsdagen, og at også kampagnesiden meretidsammen.dk har været lagt ned. Situationen er tirsdag eftermiddag blevet forbedret, men hovedsiden kl.dk er fortsat ude af drift.

Sikkerhedsniveauet er nu øget yderligere, og der er lavet en aftale med KLs internetudbyder om, at forespørgsler til hjemmesiden bliver scannet og filtreret, lyder det.

»Vi ser på det her som et brud på ytringsfriheden, da man lukker den ene part ned i en forhandlingssituation mellem KL og Danmarks Lærerforening. Samtidig får det jo også konsekvenser for de forskellige fagfolk og eksperter, som bruger kl.dk som opslagsværk,« siger Rune Scheye Koop.

»Om vi får dæmmet op for nye angreb er meget svært at sige. Principielt kan sådan nogle hackere lægge en hvilken som helst side ned i Danmark, hvis de bare bomber løs med en masse forespørgsler, men vi gør, hvad vi kan for at undgå det,« tilføjer han.

 

Dagens Gossip