KL vil fordoble SU til ledige, der vælger uddannelse

I stedet for at suge på lappen som andre studerende skal denne gruppe af såkaldte »stærke ledige« kunne hæve en SU, der er dobbelt så stor, foreslår KL i et nyt beskæftigelsesudspil, der netop er vedtaget af KLs bestyrelse.

»Ude i realiteternes verden på værkstedsgulvet er der mange, som mangler uddannelse for at kommen ind i kampen igen og få et job. Men har de været vant til at tjene en løn eller været på dagpenge, er det et stort skifte for dem - mange af dem har jo familie - at gå ned på en almindelig SU,« siger Erik Nielsen og peger på andre fordele ved tilbuddet.

»Det er vigtigt at få de stærke ledige, som mangler uddannelse og opkvalificering, over i det ordinære uddannelsessystem, så jobcentrene i stedet kan sætte fuld fokus på de svageste ledige, hvis problemer ikke lige er løst med et års ekstra uddannelse,« siger formanden.

Forslaget bliver vel modtaget på jobcentret i Hillerød.

»Dobbelt SU giver bestemt mening for de lidt mere end voksne unge over 30 år. I dag bruger vi en masse aktivitetskroner på at sende dem i uddannelse, fordi det ikke er muligt for en forsørger at skifte dagpenge ud med den almindelige SU, som jo ligger på kontanthjælpsniveau,« siger jobcenterchef Stine Hollendsted på jobcentret i Hillerød til Jyllands-Posten.

Jobcenterchefen øjner også nye muligheder for at få frigjort ressourcer til de svageste ledige.

»Vi har jo kun den pose penge, vi har, og hvis de stærkeste ledige kommer i almindelige uddannelse, kan vi koncentrere os mere om de svageste ledige,« siger Stine Hollendsted.

Udspillet er ifølge avisen et indspark i de drøftelser om en reform af hele beskæftigelsessystemet, som regeringens ekspertudvalg med tidligere skatteminister Carsten Koch i spidsen skal være klar med ved udgangen af året.

 

Dagens Gossip