Klar på retur til danmark

Det lignede et regulært scoop, da Mechelen lykkedes med at hente dansker-trioen Nicklas Pedersen, Thomas Enevoldsen og Mads Junker til klubben i sommer. Det var endda klubbens hollandske træner Harm van Veldhoven, der personligt ønskede de tre spillere. Men med kort tid tilbage af sæsonen må man konstatere, at den ambitiøse dansker-satsning ikke bar frugt. Dansker-trioen har endnu ikke prøvet at starte inde i samme kamp, og det er groft sagt kun Nicklas Pedersen, der med 10 mål har været en succes, mens Enevoldsen og Junker har haft deres problemer med at bide sig fast på holdet. Især Enevoldsens situation på bænken er uholdbar, og han overvejer kraftigt et sommerskifte.

Du indledte sæsonen med at starte inde i de første 13 kampe og scorede seks mål. Hvad er gået galt siden??- Det er nok nærmere træneren, der kan svare på det. Jeg synes i hvert fald selv, at jeg er god nok til at spille, og jeg har været fit og i fysisk rigtig god form i hele sæsonen. Så det er utrolig skuffende, at jeg nu er havnet i en situation, hvor jeg stort set sidder på bænken hele tiden.

Men hvad var grunden til, at du røg på bænken efter din gode start på sæsonen?

- Vi tabte to kampe, hvor jeg heller ikke spillede specielt godt. Det var der sådan set ikke nogen på holdet, der gjorde. Men jeg blev sat på bænken, og siden har træneren ment, at min konkurrent har været bedre end mig. Det må jeg acceptere, og jeg kæmper hver dag for at komme tilbage på holdet. Men det er selvfølgelig utilfredsstillende, at jeg er havnet i den her situation.

Kan du se dig selv fortsætte i Mechelen i næste sæson??- Det er svært, hvis min situation ikke ændrer sig. Jeg er nået en alder, hvor jeg er nødt til at spille hver eneste gang for at udvikle mig og hele tiden bygge på. Dengang jeg var yngre og spillede i for eksempel AaB, så var det fint nok at ryge lidt ind og ud af holdet, men nu er jeg nået et punkt i min karriere, hvor spilletid hver weekend er det vigtigste.

Føler du, at du ikke har haft så lang snor i Mechelen?

- Jeg skal helst være i en klub, hvor der er tillid til mig fra træneren og ledelsen, og hvor der er plads til at spille en dårlig kamp eller to. Jeg har en stor ambition om, at jeg vil tilbage på det niveau, hvor jeg var for et par sæsoner siden. Hvor jeg spillede fast i Groningen, og min agent kunne mærke, at større europæiske klubber pludselig havde mig i kikkerten. Nu er jeg i en anden situation efter to sæsoner, hvor tingene ikke lige er gået min vej.

Hvad skete der i Groningen i sidste sæson?

- Jamen, jeg var stort set skadet hele sæsonen, og det blev lidt en ond cirkel på alle fronter. Så jeg var aldrig i tvivl om, at jeg skulle væk, og Mechelen virkede som et rigtig godt sted at komme på fode igen.

Hvor kan du se dig selv i næste sæson så?

- Jeg er helt oprigtigt åben for alt. Det gælder også at ryge retur til Danmark, hvis det er det, der skal til for at løfte mig tilbage på det niveau, der for eksempel fik mig med til VM i Sydafrika. Jeg kan sagtens forestille mig at spille for en af topklubberne i Danmark, der spiller europæisk hver sæson. For mig ville det ikke være et nederlag eller et skridt tilbage. Niveauet her i Belgien er meget lig Superligaen, og hvis jeg gjorde det godt i en dansk klub, så ville interessen fra udlandet helt sikkert også komme igen.

Så er det vel naturligt, at du ryger tilbage til AaB?

- Jeg kan sagtens se mig i AaB igen. Det er en klub, som har betydet meget for mig, og jeg har vundet et mesterskab og spillet Champions League med klubben. Men selv om jeg nærer store følelser for AaB, så er det ikke ensbetydende med, at jeg ikke kan spille i en anden dansk klub, hvis det kan gavne min karriere. Så intet er udelukket på den front eller i andre lande for den sags skyld.

Hvor meget spiller det ind, at din kæreste Lærke Møller spiller professionel håndbold i FCM Håndbold?

- Det ville da være dejligt at komme tættere på hende og familie og venner. På den anden side har vi været rigtig gode i det her langdistance-forhold. Det tager kun en time at flyve fra Bruxelles til Billund, så vi har fået tingene til at gå op og har stadig set en del til hinanden. Vi har stor forståelse for hinandens karrierer, og hun vil sagtens kunne forstå, hvis jeg skiftede videre til en anden udenlandsk klub, bare det ikke bliver USA eller Kina eller sådan noget.

Kan du prøve at sætte ord på, hvordan det var at være komet i Superligaen, VM-spiller og så nu den her nedtur?

- Det har da været ekstremt hårdt mentalt. Det har været utrolig frustrerende. Man rider jo på en bølge, hvor jeg gjorde det godt i min første sæson i Holland og kom med til VM og spillede kampe i Sydafrika og så pludselig dykker det hele. Først med den lange skadesperiode i Groningen og så nu på bænken i Mechelen, selv om jeg begyndte sæsonen godt og har scoret syv mål og er den næstmest scorende i klubben efter Nicklas.

Hvordan har det været at være helt ude af landsholdet?

- Det har jeg ret hurtigt accepteret. Min skade satte mig kraftigt tilbage, og jeg har kæmpet for at nå tilbage på det niveau, der gjorde mig til landsholdsspiller. Jeg selvtræner meget og kæmper for at komme på toppen igen, men for at nå mit tidligere niveau, så skal jeg spille fast. Det er ganske simpelt.

FAKTA:

Thomas Enevoldsen

25 år

Tidligere klubber:

2005-2009 AaB

2009-2012 Groningen

2012 Mechelen

11 A-landskampe

Dansk mester med AaB i 2007-2008

 

 

Dagens Gossip