Klimaministeren er lodret uenig med »respektløs« Løkke

»Jeg er lodret uenig med Lars Løkke Rasmussen, der siger, at grøn vækst og grønne initiativer er godt alle andre steder end i Danmark. Jeg synes, det er lige modsat. Jeg synes faktisk, at det er lidt respektløst over for de titusindvis af danskere, der arbejder i grønne virksomheder,« siger klimaministeren, som fredag deltog i de Radikales sommergruppemøde.

Tidligere på året skrev Lars Løkke Rasmussen som formand for Global Green Growth Institute, at man er tvunget til at presse på for politisk lederskab, hvis man skal bekæmpe klimaforandringerne. Samtidig afviser han at bakke op om regeringens klimaplan, som han kalder et »rædselskatalog«. Over for Berlingske siger Lars Løkke Rasmussen, at det ikke kun er en fordel af være i front på klimaområdet.

»Man kan nok bedst bruge det der gamle billede med, at man kan ikke lede, hvis man går bag flokken. Man kan heller ikke lede, hvis man går midt i flokken, og man kan heller ikke lede, hvis man går så langt foran flokken, så man mister de andre af syne. På klimaområdet går Danmark allerede forrest, og hvis vi går længere foran, så er min vurdering, at der ikke længere er en gevinst at hente,« siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske fredag.

Men for klimaministeren giver det »rigtig god mening«, at Danmark fortsat udvikler sin styrkeposition på klimaområdet.

»Jeg tror, vi kan gøre de grønne virksomheder større, jeg tror, vi kan få flere. Men det kræver altså, at vi ikke stiller os selv tilbage. Man vinder ikke arbejdspladser, man vinder ikke eksportmarkeder på at stå stille, men på at udvikle sig hele tiden, det er jo en benhård konkurrence,« siger Martin Lidegaard.

»Denne her regeringen vil skabe arbejdspladser, den vil ikke slagte arbejdspladser. Den har gjort betydeligt mere ved erhvervslivet, end Venstre nogensinde gjorde, da de var ved magten. Og jeg kan garantere for, at vi vil få vores klimaansvarlighed til at gå hånd i hånd med en god konkurrenceevne og økonomisk ansvarlighed,« siger klimaministeren.

 

Dagens Gossip