Klogt at Danske Bank erkender profithunger

Undskyld!

Danske Banks ordførende direktør, Eivind Kolding, tager i dagens Politiken et klart medansvar for finanskrisen og beklager bankens overivrige og profithungrende kurs op til finanskrisen i 2008.

Det er en rigtig god strategi, at banken går ud og tager ansvar for deres del af finanskrisen, mener seniorrådgiver ved Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet Lars Krull.

- Det er en god idé at være den første, der går ud og beklager. Der er mange, som har haft paraderne oppe og frakendt sig ansvaret. Danske Bank går ud og siger: "Her skete noget, det forudså vi ikke, det burde vi nok have gjort." Det er meget klogt, siger Lars Krull til Newspaq.

Seniorrådgiveren mener, at banken gennem undskyldningen tegner et billede af en lyttende organisation, som kunderne kan stole på fremover.

- Det, Danske Bank siger, er, at vi var overmodige, og vi er blevet klogere. Nu har vi strammet op, og det vi gør nu, det er det, vi anser for at være den kloge vej fremad.

Danske Bank har fået offentlige tæv efter at have lanceret sin nye strategi 'New Standards'. Banken er blandt andet blevet anklaget for dobbeltmoral ved at pynte sin reklamekampagne med billeder af den kapitalismekritiske bevægelse Occupy Wall Street.

 

 

Dagens Gossip