Kloppenborg-Skrumsagers bror: Vi vidste ikke kræften var så fremskreden

Det kom bag på den nærmeste familie til nu afdøde politiker, Christian Kloppenborg-Skrumsager (V), at kræftsygdommen var så fremskreden, skriver bt.dk.

- Så sent som lørdag i sidste uge besøgte vi Christian på Rigshospitalet, hvor han var for at få kemo som en del af behandlingen. Vi besøgte ham, fordi vi tilfældigvis var i København alligevel. På det tidspunkt var der ingen, der vidste, hvor alvorligt det var med ham. Vi sad og snakkede helt almindeligt om løst og fast, og så tog vi afsted igen. Tre timer efter fik han så at vide, at han kun havde en uges tid tilbage at leve i. Det har været en hård proces den her uge, siger broderen, Gunnar Kloppenborg-Skrumsager til bt.dk.

Læs også: Byrådsmedlem Christian Kloppenborg-Skrumsager død

Christian Kloppenborg-Skrumsager sov stille ind i sit hjem, Sjølundgaard, ved Sjølund søndag aften – kun omgivet af den nærmeste familie. Han blev blot 41 år gammel.

Lørdag i sidste uge fik Christian Kloppenborg-Skrumsager dødsdommen af lægerne. I torsdags sagde han til dagens.dk:

- Jeg regner med, at jeg har en til to uger tilbage i livet.

Fire dage senere døde politikeren, der netop var valgt ind i Kolding Byråd og for første gang i regionsrådet.

Mindeord: Byrådsmedlem Christian Kloppenborg-Skrumsager er død

Christian Kloppenborg-Skrumsager valgte onsdag at forlade Vejle Sygehus, hvor han først lå, og tilbringe den sidste tid hjemme på slægtsgården, som også er hans fødehjem, med sin nærmeste familie omkring sig.

- I de få dage, der gik, havde han besøg af nogle af dem, han selv ønskede at have besøg af. Og masser af mennesker har skrevet breve til ham, hvor de har fortalt, hvor meget de har sat pris på ham både som menneske og politiker. Når man er i politik, har man jo fjender, men i den her tid har vi ikke følt, at der har været nogen fjender. Kun venner, siger broderen Gunnar.

Christian Kloppenborg-Skrumsager blev erklæret helbredt for kræft i september, men sygdommen blussede op få måneder efter.

Mindeord om Christian Kloppenborg-Skrumsager

Christian Kloppenborg-Skrumsager var vellidt både som politiker og i lokalsamfundet. Han brændte særligt for lokalsamfundet og engagerede sig i sine børns skole og i det hele taget i det meste, der foregik i den lille landsby Sjølund.

Han efterlader sig sin hustru, Ulla samt to børn på 9 og 11 år.

Han bliver begravet fredag fra Vejstrup Kirke.

 

Dagens Gossip