Knap 100 færre juleindbrud i Østjylland

Færre østjyder har haft ubudne gæster i juledagene, viser de nyeste tal fra Østjyllands Politi. I perioden 21.-27. december 2012 blev der begået 212 indbrud, hvor der i samme periode i 2011 blev begået 309 indbrud. Antallet af indbrud i 2012 ligger også under tallet fra 2010, hvor der blev begået 237 indbrud.

- Det er rigtig glædeligt, at vi ser et fald i antallet af juleindbrud. Det tror jeg delvis skyldes det fokus, vi har haft på det fra politiets side, men der er også mange andre faktorer, der har spillet ind. Blandt andet var vejret ret dårligt i juledagene, og det, ved vi af erfaring, har stor betydning. Og så har vi i år også været fritaget for, at en hel villavej eller trappeopgang er blevet rippet på én gang, som vi har oplevet de tidligere år, siger leder af Østjyllands Politis særlige indbrudsstab, vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Villaer og parcelhuse mindre udsatte

Den mest markante udvikling fra 2011 til 2012 ses i antallet af indbrud begået i villaer/parcelhuse og lignende. I 2011 var 2/3 af alle juleindbrud sket i et hus, mens det i 2012 kun var tilfældet i godt 44% af det samlede antal indbrud i privat beboelse – svarende til henholdsvis 203 og 94 indbrud.

- Det kunne tyde på, at husejerne virkelig har lyttet efter de mange gode råd, vi er kommet med, og generelt er blevet bedre til at indbrudssikre deres huse og dermed give tyvene sværere arbejdsvilkår – og det er rigtig glædeligt, siger vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen og fortsætter:

- Desværre viser tallene også, at indbrudstyvene i stedet i højere grad går efter folk, der bor i lejlighed. Her har vi de seneste tre år set en lille stigning i antallet af indbrud. Det skyldes nok, at fokus som regel er på husejerne, når vi taler om forebyggelse af indbrud, så vi skal blive bedre til at få lejlighedsbeboerne med på vognen. Som tallene viser, så er man altså ikke sikret, bare fordi man bor på 4. sal, så det er et område, vi vil have mere fokus på i 2013, slutter vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip