Knap 50 soldater dræbt i kampe i det nordlige Myanmar

Skrevet af admin

13/02/2015

Mest læste i dag

Fire dages blodsudgydelser har kostet 47 soldater livet i det nordlige Myanmar, oplyser landets statsmedie Global New Light of Myanmar.

Kampene mellem soldater og oprørere har fundet sted nær grænsen til Kina og er en mavepuster for regeringens planer om en våbenhvile i landet.

Ifølge AFP kæmpede hæren mod kinesiske oprørere fra Kokang-regionen.

- Indtil videre har regeringens styrker mistet 47 soldater, 73 er blevet såret, og fem køretøjer er blevet ødelagt, skriver Global New Light of Myanmar i sin engelske udgave.

Der er ingen meldinger om, hvor mange fra minoritetens styrker der har mistet livet i kampene, der brød ud 9. februar.

Det var angiveligt 200 mænd, der gik til angreb på en militærbase, hvorefter hæren svarede igen med fem luftangreb.

Konflikten i området er dermed blusset op, efter stort set at have ligget i dvale i seks år. Kampene er derfor et ildevarslende tegn for regeringen, som forsøger at indgå en omfattende fredsaftale i provinsen og resten af landet.

I flere år var grænseområdet ramme om blodige kampe, der fik tusindvis af mennesker til at flygte over grænsen til Kina.

Kampe mellem regeringshæren og andre minoritetsgrupper raser også i andre områder.

Myanmars regering havde håbet at få blæk på en våbenhvile torsdag, hvor landet fejrer nationaldag i hovedstaden, Naypyidaw, men i stedet har regeringen og de etniske grupper skrevet under på, at forhandlingerne fortsætter

De etniske spændinger i landet har drevet store dele af befolkningen på flugt.

Ifølge FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) var der i november sidste år 140.000 internt fordrevne i delstaten Rakhine, 100.000 i delstaten Kachin samt yderligere 230.000 i de sydøstlige dele af landet.

/ritzau/AFP