Knap 70.000 unge er ikke i job eller uddannelse

De unge har hverken været i uddannelse eller job i en længere periode på mindst et halvt år.

Omkring hver tredje i gruppen af inaktive unge er socialt udsatte, der har været omfattet af sociale foranstaltninger, heriblandt anbringelse uden for hjemmet, skriver avisen.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) lover på baggrund af den nye analyse, at reformen af erhvervsuddannelserne vil indeholde tiltag, der skal sikre, at de skærpede krav ikke skubber de svageste unge helt ud.

Reformen ventes fremlagt tirsdag, og skærpede adgangskrav vil efter alt at dømme være en central del af reformen.

»Analysen sætter direkte spot på, at en erhvervsuddannelsesreform, som skærper de faglige krav til de unge, samtidig skal sikre, at der er en anden vej for de svageste unge,« siger Margrethe Vestager til avisen.

»Jeg er overrasket over, at der er så mange unge, som er egentlig inaktive, og som hverken er i uddannelse eller beskæftigelse. Det er også tankevækkende, at en så stor gruppe af de inaktive dårligt nok har folkeskolens afsluttende prøver med sig i bagagen,« siger Margrethe Vestager.

Hun fortæller, at regeringen har forsøgt at tænke denne gruppe af unge ind i erhvervsskolereformen, men vil ifølge Politiken ikke kommentere reformens konkrete indhold.

 

Dagens Gossip