Knap så lange fingre: Antallet af lommetyverier er faldet markant i år

Antallet af lommetyverier, også kaldet 'tyveri fra borger', er faldet markant. Det skriver Søndagsavisen.

I København er tallet faldet knap 20 procent på et enkelt år. Tallet er kun opgjort for Københavns Politi, men Rigspolitiet bekræfter, at tendensen også gør sig gældende på landsplan.

Helt præcist blev der anmeldt 18.334 tyverier til Københavns Politi i de første ni måneder af 2014, mens tallet var 22.506 i 2013.

Det er effekter som tegnebøger og mobiltelefoner, som bliver stjålet fra folk. Desværre er det ofte svært at opklare, da offeret ikke ved, hvornår eller hvordan tyveriet foregik. Man opdager bare, at ens ejendele er forsvundet.

- Vi har blandt andet patruljeret i områder, hvor vi i en given periode har oplevet mange problemer. Vi har også haft civilt klædte ude, hvor vi har taget mange på fersk gerning, forklarer politiinspektør Jan Bjørn fra Københavns Politi.

- Det har også været afgørende, at vi har haft en række kampagner sammen med Københavns Kommune, hvor vi har gjort opmærksom på problemet. På den måde har vi forebygget ved at fortælle borgerne, hvordan de skal passe på, siger han.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip