Knas i universiteters optagelsesmaskineri

»Det er sket en fejl mellem vores systemer, og det er dybt beklageligt,« siger pressechef ved Aarhus Universitet Anders Correll.

Fejlen opstod ifølge universitetet på den selvbetjeningsside, hvor de unge kunne se, om de var optaget ved midnat mandag. Ansøgere, der havde søgt om en standby-plads, hvis de ikke kom direkte ind på drømmestudiet, fik således af vide, at de havde fået en standby-plads - uanset om de rent faktisk var kommet direkte ind.

Ifølge Aarhus Universitets står alle de nye studerende dog rigtigt placeret i universitets optagelsessystem. Og det brev, ansøgerne modtog med posten tirsdag fra universitetet, indeholder de rigtige oplysninger, forsikrer Anders Correll.

Aarhus Universitet gav tilbud om optagelse til 7.276 ansøgere, hvilket var 1,6 procent flere i forhold til året før.

Over hele landet var tirsdag en hektisk uddannelsesdag, fordi 88.040 ansøgere skulle have besked, om de var kommet ind på ønskestudiet. Ud af dem blev omkring 63.525 optaget, hvilket er en ny rekord.

Den store søgning gjorde også, at der var problemer i Nordjylland, hvor Aalborg Universitet måtte sande, at kapaciteten på det system, der skulle sende en e-mail ud til de forventningsfulde unge ikke kunne følge med.

Ved midnat mandag skulle Aalborg Universitet sende 5.000 digitale beskeder ud om studieoptagelse til ansøgere på universitet, men en overbelastning havde gjort, at der manglede at blive sendt besked til 500 ansøgere klokken ti tirsdag. De studerende havde dog mulighed for at logge ind på universitetets selvbetjeningsside og tjekke, om de var kommet ind. Universitet oplyste tirsdag eftermiddag til Berlingske Nyhedsbureau, at alle ansøgere har fået personlig besked.

På Københavns Universitet oplevede man ingen problemer, men studiechef Claus Nielsen kan godt forstå, at der kan opstå problemer, når så mange mennesker skal have besked på én gang.

»Det her er en meget stor øvelse, der foregår én gang om året. Samtidig skal man huske på, at der er en hel del regler, der gør, at det er en meget kompliceret proces at behandle ansøgningerne,« konstaterer han.

 

Dagens Gossip