Knogleskørhedspatienter dropper behandlingen

»Osteoporose er en alvorlig sygdom, og det er et stort problem, når patienterne dropper ud af deres behandling, fordi det øger risikoen for knoglebrud markant,« siger han.

I en undersøgelse foretaget af Kompas Kommunikation for medicinalvirksomhederne GSK og Amgen svarer 34 procent, at de har afbrudt deres behandling på grund af bivirkninger. Og 35 procent af de patienter, der er holdt op med medicineringen, har ikke talt med deres læge om beslutningen. Tallene er ifølge Jens-Erik Beck Jensen bekymrende.

»Uden behandling vil nedbrydningen af knoglerne fortsætte. Overvejer man at stoppe med behandlingen, er det afgørende, at man drøfter det med sin læge først. Bivirkninger kan variere fra behandling til behandling, og derfor vil problemer med bivirkninger ofte kunne løses med et medicinskift,« siger han.

Ifølge Dansk Knoglemedicinsk Selskab er sygdommen hvert år skyld i blandt andet 10.000 hoftebrud, 7.000 brækkede underarme og mindst 2.000 brud på rygsøjlen. Samlet koster sygdommen cirka 4,6 milliarder kroner hvert år, og det forventes at stige til 7,1 milliarder kroner i 2025, lyder det i en pressemeddelelse fra Osteoporoseforeningen.

 

Dagens Gossip