Kodak reddet - men dropper al foto

Kodak, der har stået som et ikon for fotografiet og dets historie, er reddet fra konkurs men vil fremover være en virksomhed, som ikke sælger spor til privatkunder.

Redningsplanen, der skal skære en gæld på 4,1 milliarder dollars (22,9 milliarder kroner) blev tirsdag godkendt, og dermed siger Kodak farvel til kameraer, salg af filmruller og fremkaldelse af billeder for i stedet at koncentrere sig om printteknologi til virksomheder.

I januar 2012 gik Kodak, som har hovedkontor i Rochester i New York i USA, i betalingsstandsning. Det skete, efter at 47.000 ansatte siden 2003 var blevet afskediget, 13 fabrikker, der producerede film, papir og kemikalier, og 130 fotolaboratorier var blevet lukket.

Farvel til klassisk Kodak

Ved betalingsstandsningen havde Kodak 17.000 ansatte. Det er kun de 8.500, der fortsætter, når der er solgt fra og lukket afdelinger.

Alt det klassiske Kodak, som forbrugerne kender det, er blevet solgt under betalingsstandsningen. Kodak skal nu ud og nytegne aktier for 406 millioner dollars.

Kodak blev stiftet af George Eastman, som udviklede en fotografisk metode, før det første Kodak-kamera kom på markedet i 1888.

 

 

 

 

Dagens Gossip