København: Døgnarbejdet i Nørrebroparken skal ikke bremses af klage

Må entreprenøren, der arbejder på tunnelboringen til den københavnske metro, fortsat arbejde i døgndrift i Nørrebroparken?

 

Nej, lyder det i en klage, som Københavns Kommune har modtaget og sendt videre til Natur- og Miljøklagenævnet. Men det er nu op til nævnet at tage stilling til klagen. Og mens overvejelserne står på, anbefaler Københavns Kommune, at klagen ikke får opsættende virkning - og altså ikke træder i kraft øjeblikkeligt.

 

»Når vi efter grundig sagsbehandling indstiller, at klagen for Nørrebroparken ikke får opsættende virkning, skyldes det, at byggepladsen i Nørrebroparken adskiller sig markant fra de øvrige byggepladser, hvor klagerne får opsættende virkning,« siger Jens Elmelund, udviklingsdirektør i Teknik- og Miljøforvaltningen, Københavns Kommune.

I sidste uge resulterede en afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet i, at Metroselskabet med øjeblikkelig virkning måtte indstille døgnarbejdet ved Marmorkirken i København. Men Jens Elmelund henviser til, at det hele tiden har været »teknisk- og miljømæssigt forudsat, at tunnelboringen skal foregå i døgndrift«, og byggeriet ved Nørrebroparken vil få mere end svært ved at fungere under påbud om at slutte arbejdet klokken 18, lyder det.

»Vi er på uprøvet grund efter Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse i sidste uge. I denne situation skal vi både sikre et hensyn til naboerne og til fremdriften i anlægsarbejderne. Vores vurdering er, at naboerne til Nørrebroparken samlet set er bedre stillet med vores nye påbud, end ved at klagen får opsættende virkning,« siger Jens Elmelund.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Metroselskabet, men man bekræfter over for Berlingske Nyhedsbureau, at man er blevet orienteret om kommunens beslutning og vil afvente afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet.

 

Dagens Gossip