København får lagt horoskop for datoen 7-9-13

Københavns Rådhus åbner som noget helt særligt for, at man kan komme direkte ind fra gaden og blive viet på datoen 07.09.13 uden på forhånd at have en aftale.

Giftefogederne står klar til at vie de første par klokken 10.35, præcis som horoskopet anbefaler, da det skulle give de bedst tænkelige rammer for ægteskabet.

”De to planeter udgør den feminine og den maskuline energi i livet og i ægteskabet. Begge energier er i stærk fokus i horoskopet, og derfor vil de mange ægtepar nyde godt af dette,” skriver astrologen Karl Aage Jensen i horoskopet.

Ideen falder ikke i god jord hos Henrik Christoffersen, der er forskningschef i den liberale tænketank Cepos.

»Det er latterligt, at en kommune forholder sig til at holde djævelskab borte. Men egentlig bliver jeg også forstemt, for det er jo en total udjævning af værdier. En kommune er et fællesskab og ikke et supermarked. Og et ægteskab er en form, som vi som borgere er fælles om at have og fælles om at forstå betydningen af. København kalder på at privatisere ægteskabsceremonier,« siger han til avisen.

Flere sognekirker melder om stor efterspørgsel fra par, der gerne vil giftes den 7. september 2013.

Flere præster tager dog afstand fra det overtroiske element.

»Hvis man følger et horoskop, begynder man at tage overtroen seriøst – hvis vi skulle lægge alle bryllupper klokken 10.35, ville det være et problem. For så går vi ind på overtroens præmisser,« siger Jørgen Christensen, der er provst og præst i Frederiksborg Slotskirke.

Flemming Otto, der er chef for Bryllupskontoret i Københavns Kommune, tager kritikken af Københavns Kommune ”stille og roligt.

”Vi er en vielsesmyndighed, der retter sig efter borgernes efterspørgsel. Da vi opdagede datoen 07.09.13, kunne vi straks se, at der var et marked for at blive gift på den dag. I talkombinationen 7-9-13 ligger der noget overtro, og derfor har vi valgt at køre et tema ud fra det og hive fat i en astrolog for at se, om der er nogle særlige astrologiske pointer den dag. Og det var der rent faktisk. Så kan man som borger selv reflektere over det og tage det til sig, hvis man vil. Jeg vil tro, at nogle tager det alvorligt, mens andre er absolut ligeglade. Men hele rådhuset kommer til at summe af liv den dag, hvor vi også tager festsalen i brug,” siger han til Kristeligt Dagblad.

 

Dagens Gossip