København vedtager forslag mod offentlighedsloven

23/05/2013 22:58

BNB

Nyheder
Forslaget er fremsat ud fra en principiel holdning om, at borgere og presse skal mødes med mest mulig åbenhed, når de ønsker indsigt i kommunernes forvaltning. »Det er et signal til forvaltningerne og sekretariaterne om, at vi vil arbejde for mest mulig offentlighed,« siger Enhedslistens gruppeformand i København, Rikke Lauritzen (Ø). Forslaget går ud på, at kommunerne skal give aktindsigt i henhold til princippet om meroffentlighed - og dermed ikke følge lovens intentioner om mindre offentlighed i den kommunale forvaltning. Den nye offentlighedslov er endnu ikke vedtaget. Den skal først gennem andenbehandling torsdag i næste uge, og 3. juni forventes loven at blive vedtaget med stemmer fra regeringspartierne, Venstre og de Konservative. BNB

Mest læste i dag

Forslaget er fremsat ud fra en principiel holdning om, at borgere og presse skal mødes med mest mulig åbenhed, når de ønsker indsigt i kommunernes forvaltning.

»Det er et signal til forvaltningerne og sekretariaterne om, at vi vil arbejde for mest mulig offentlighed,« siger Enhedslistens gruppeformand i København, Rikke Lauritzen (Ø).

Forslaget går ud på, at kommunerne skal give aktindsigt i henhold til princippet om meroffentlighed - og dermed ikke følge lovens intentioner om mindre offentlighed i den kommunale forvaltning.

Den nye offentlighedslov er endnu ikke vedtaget.

Den skal først gennem andenbehandling torsdag i næste uge, og 3. juni forventes loven at blive vedtaget med stemmer fra regeringspartierne, Venstre og de Konservative.

BNB