Københavnere har højere dødelighed end resten af landet

Der bliver røget for mange cigaretter og drukket for meget alkohol i København, og det kan ses på dødeligheden, der er markant højere end i andre dele af landet.

En ny rapport over folkesundheden i København viser ifølge Politiken, at københavnernes middellevetid er 2,2 år lavere end danskernes middellevetid.

Det er især mændene i København, der levere kortere med en middellevetid på 74,3 år, hvilket er 2,9 år lavere end danske mænd i almindelighed. De københavnske kvinders middellevetid er på 79,7 år, hvilket er 1,7 år lavere end danske kvinders middellevetid, skriver Politiken.

Rapporten, der er lavet af Institut for Folkesundhedsvidenskab på Københavns Universitet, peger på, at det er rygning, alkohol, usund kost og fysisk inaktivitet, der sammen med forurening og stress, er de primære årsager til københavnernes lavere levetid.

»Det er nogle rigtigt dårlige tal, som jeg bestemt ikke er glad for på københavnernes vegne«, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) til Politiken.

Hun mener blandt andet, at et fokus på at forebygge rygning og alkohol på blandt andet arbejdspladserne kan være med til at ændre på den kedelige statistik.

 

Dagens Gossip