Københavnerkirker i de frie markeders vold

Der er ifølge avisen tale om Samuels Kirke og Blågårds Kirke, hvor menighederne har truffet beslutning om et salg.

Lektor i teologi ved Københavns Universitet Hans Raun Iversen anslår ifølge Kristeligt Dagblad, at det er første gang, at folkekirken udbyder kirker på det »frie marked«.

»Der er nedlagt hundredvis af kirker, men de har mange steder været for gamle eller for dårlige i stand. Nu kan man sige, at folkekirken går på det frie marked. Det er det nye,« siger han til avisen.

Det er den folkekirkelige organisation Kirkefondet, der ejer kirkerne. Ifølge generalsekretær i organisationen, Morten Skrubbeltrang, har man ikke lagt sig fast på, hvem der kan byde ind på kirken. Men det oplagte vil være at sælge til andre menigheder eller til sociale og kulturelle formål, lyder det fra organisationen, der over for Kristeligt Dagblad påpeger, at kommercielle formål som supermarkeder og diskoteker ikke vil være »okay«.

»Menighedsrådene er enige, det har været en svær beslutning at træffe, og nu vil vi gerne hurtigt i gang. Vi kan ikke være tjent med ikke at vide, hvad der skal ske med bygningerne, og der kunne hurtigt gå mange måneder, hvor de ville stå tomme og forfalde. Det ville være uansvarligt at sidde og vente på, at alle de andre kirker, der er på tale, bliver enige,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Ifølge Kristeligt Dagblad er det Colliers International Danmark A/S, der skal varetage salget.

 

Dagens Gossip