Københavns Kommune til kamp mod social kontrol

Adskillige københavnske indvandrerpiger er dagligt ofre for social kontrol, der i dens milde form kan resultere i, at pigerne skal gå direkte hjem fra skole, skal holde døren til deres værelse åben og får deres sms'er og mails overvåget.

I de grovere tilfælde af social kontrol udsættes pigerne for psykisk eller fysisk vold og bliver presset ud i tvangsægteskaber.

Københavns Kommune har nu afsat en million kroner til en et-årig indsats for at komme de unge, der udsættes for social kontrol, til hjælp. Det skriver Information mandag.

- Vi har fået lavet nogle forskellige rapporter, som viser, at hver fjerde unge nydansker i København frygter at blive tvangsgift, fortæller Anna Mee Allerslev, borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i Københavns Kommune, til Ritzau.

- Social kontrol har desværre et større omfang, end vi tidligere har troet. Det har chokeret de fleste af os politikere, der arbejder med emnet.

Spørgsmål: Er der i nogle tilfælde af social kontrol ikke blot tale om en anden måde at opdrage sine børn på end den klassiske danske facon?

- Jeg er meget uenig i, at der bare er tale om en anden form for opdragelse. Social kontrol er ikke et fænomen, der kun hører til i en bestemt gruppe. Det er også noget, der findes i danske familier. Men der er et særligt problem i visse grupperinger.

- Både i Danmark og i FN er det ulovligt at kontrollere og begrænse de unges frihed. Og der skal vi have fokus på at myndiggøre de unge, så de ved, hvornår deres grænser er overtrådt, siger Anna Mee Allerslev.

Hun oplyser, at Københavns Kommune har lavet en handleplan med over 30 punkter, der dels har til formål at oplyse de udsatte unge om deres rettigheder, dels at uddanne medarbejdere til at håndtere problemet.

Anna Mee Allerslev fortæller, at hun er villig til at at poste flere penge og mere tid i projektet, hvis det er nødvendigt.

- Hvis den her indsats ikke er tilstrækkelig, så vil jeg meget gerne være med til at allokere flere ressourcer til det her emne.

- Vi skal ikke finde os i, at der er børn eller unge i Danmark, der bliver udsat for social kontrol, fastslår hun.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip