Københavns Vestegns Politi holdt skansen med indbrud i julen

Københavns Vestegns Politi glæder sig over at det igen i år lykkedes at holde antallet af juleindbrud nede på samme niveau som de senere år. Fra 20.-30. december blev der anmeldt 165 indbrud - det er otte flere end samme periode 2011.

Det er tredje år i træk, at tallet ligger på samme niveau. For fire år siden – i 2009 – fik næsten dobbelt så mange borgere ubudne gæster i julen.

- Vi har arbejdet hårdt, og det ser fornuftigt ud, siger politikommissær Jørn Møller Nielsen.

Han er leder af en særlig gruppe politifolk, som arbejder målrettet mod indbrud. Han roser borgerne for holde øjne og ører ekstra åbne.

- Mange kvikke borgere har ringet til os i en fart, og det virker. Vi kan ikke være alle steder, men vi kan hurtigt komme frem, siger indbrudslederen.

Juleaften ringede en borger, fordi der skete noget mistænkeligt ved hans villa i Hvidovre. En hurtig politipatrulje pågreb en kendt tyv ikke langt derfra. Han blev sigtet for indbrud i villaen og varetægtsfængslet i 14 dage.

Julekampagne

I den netop overståede jul gik de sjællandske politikredse sammen om en særlig indsats mod juleindbrud. Den handlede om at opsøge kendte tyve og aktivere borgerne. Og det har været en succes.

 

Dagens Gossip