Københavnske læger ønsker at opsige samarbejde med regionerne

»Det er positivt, at vi får så stærk en opbakning til det, som vi som bestyrelse siger til vores medlemmer, at vi mener, vi er nødt til at gøre. Hvis vi skal have nogen som helst mulighed for at reagere på, at man forsøger at tage vores forhandlingsret fra os, så kræver det jo altså stor opbakning fra vores kolleger,« siger Henrik Dibbern, formand for Praktiserende Lægers Organisation (PLO), til Berlingske Nyhedsbureau.

Blot 2,1 procent af lægerne stemte nej, mens 7,3 procent stadig ikke har taget stilling.

På trods af den store opbakning var stemningen på mødet blandt de 790 fremmødte praktiserende ifølge Henrik Dibbern noget »sammenbidt«.

»Når man har fået en fyreseddel fra en aftale, som man synes, man har forvaltet rigtig godt i 30 år, er man selvfølgelig skuffet - skuffet over at regionerne finder, at vi ikke har udført så godt et arbejde, at vi skal fortsætte vores samarbejde med dem,« fortæller han og tilføjer:

»Men vi vil ikke underkaste os et system, hvor man ikke længere har nogen indflydelse på, hvad man skal bruge tiden til sammen med patienten i sin egen klinik.«

PLO vil træffe den endelige afgørelse på et stormøde 8. juni.

 

Dagens Gossip