Køerne skal ud at danse

Otte sønderjyske kvægproducenter åbner stalddørene søndag 13. april. Det sker i forbindelse med den traditionelle økodag, der er de økologiske køers forårsfest og den dag, hvor økokøerne lukkes ud på marken efter en lang vinter i stalden.

Bedrifterne er spredt ud over området og har postnumre under Broager, Løgumkloster, Rødekro, Vojens, Skærbæk, Christiansfeld og Rødding. De nøjagtige adresser kan findes på www.økodag.dk, hvor de enkelte gårdes programmer også findes.

Det er i år tiende gang, der inviteres ud på landet til økodag, og de seneste år har der været et stort opløb af børn og voksne, som har set »køerne danse«, når de i ren kådhed over den friske luft, solen og smagen af forår laver spjæt på vej mod markens friske græs.

I 2013 var der flere end 153.000 danskere, der trak i det praktiske tøj og besøgte de økologiske køer og så dem blive lukket ud på markerne klokken 12.

På gårdene vil der være smagsprøver på lækre, økologiske mejeriprodukter og masser af muligheder for at se, høre, smage, røre og lugte til økologien og høre om det økologiske landbrug.

Nogle steder kommer der rigtig mange gæster, så det er en god ide at komme i god tid for ikke komme til at sidde i en bilkø og dermed ikke se køernes dans. Arrangementet sker bl.a. i samarbejde med Syddansk Økologi.

Økokøer er på græs fra midt i april til 1. november, hvis vejret tillader det.

 

Dagens Gossip