Køleskabslig er for nedbrudt til hurtige svar

Afgørelsen af, om Mette Bønnelykke Herholdt var offer for en forbrydelse, da hun døde for over to år siden, har lange udsigter.

Det oplyser vicepolitiinspektør i Sydsjællands og Lolland Falsters Politi Søren Ravn.

- Der vil højst sandsynligt gå flere uger, inden vi kan sige noget om dødsårsagen, siger han til Ritzau.

Selvom obduktionen uden problemer fastslog Mette Herholdts identitet, er det nemlig noget helt andet, når dødsårsagen skal findes.

- Det er simpelthen på grund af ligets tilstand. Det giver næsten sig selv, at et lig, der er mere end to år gammelt, tager noget ekstra tid at finde brugbart materiale i, siger Søren Ravn.

Retsmedicinere vil i ugens løb lægge en plan for, hvilke undersøgelser der skal gennemføres for at afgøre, om Mette Herholdts død skyldes en forbrydelse, men med ligets nedbrudte tilstand taget i betragtning kan der godt gå flere uger, før de har nogen resultater.

- Vi skal jo gerne give et præcist og sikkert billede af dødsårsagen, så der kan godt gå nogle uger, siger Søren Ravn.

Kvinden har været savnet i to år, inden hun blev efterlyst i december 2012.

Mette Herholdts 44-årige tidligere kæreste er sigtet for at have dræbt hende for to år siden. Han er indtil videre varetægtsfængslet i fire uger.

Manden nægter at have dræbt sin tidligere kæreste, men han har erkendt at have bortskaffet liget, efter at hun ifølge hans forklaring var død en naturlig død.

Det har dog rejst spørgsmålet om, hvorfor han beholdt liget - og angiveligt flyttede med det - i en to-årig periode.

B.T. skriver mandag, at en del af motivet kan være økonomisk. Ifølge bt.dk er en ven af Mette Herholdt angiveligt blevet franarret og truet til at betale over 42.000 kroner efter hendes død i 2010.

Vennen, Ole Østerballe, mener, at det er den tidligere samlever, der har franarret ham pengene ved at overtage Mette Herholdts facebookprofil.

- Jeg føler mig så dum, men jeg havde ikke fantasi til at forestille mig, at Mette var død. Jeg ville gerne hjælpe hende væk fra Lolland, siger Ole Østerballe til bt.dk om de penge, han i god tro lånte sin afdøde veninde.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip