Køretøj kan have slået kinesisk flypassager ihjel

Brandvæsnet i San Francisco har til efterforskningsleder Robert Foucrault oplyst, at den 16-årige pige kan være blevet ramt af et køretøj, mens hun stod eller lå på landingsbanen.

»En del af vores efterforskning går på at bestemme dødsårsagen. Vores undersøgelse vil senere fastslå, om det er flystyrtet eller en anden hændelse, der er årsagen,« siger Foucrault ifølge CNN.

182 personer er stadig indlagt efter flyulykken - flere af dem er blevet alvorligt kvæstet.

Det var et fly fra Asiana Airlines af typen Boeing 777, der lørdag styrtede og brød i brand, da det skulle lande i San Franciscos internationale lufthavn. Ifølge flyselskabet havde piloten, der skulle lande flyet, kun fløjet 43 timer i netop den flytype, men var ellers erfaren med over 10.000 flyvetimer på sit CV.

I løbet af mandag skal sydkoreanske og amerikanske efterforskere afhøre de fire piloter, der var ombord på flyet. Ifølge amerikanske myndigheder kan det tage lang tid at opklare, hvad der fik flyet til at styrte, vælte om på siden og bryde i brand. Men flere flyeksperter har konstateret, at flyet fløj for langsomt og lavt ved indflyvningen.

Ifølge CNN oplyser National Safety Board, der undersøger ulykken, at piloterne ifølge optagelser af kommunikationen mellem cockpittet og kontroltårnet forsøgte at afbryde landingen få sekunder før den bagerste del af flyet ramte landingsbanen.

 

Dagens Gossip