Kogebogsforfatter: Har fået nok af Brødrene Price

14/01/2013 13:39

Holger Madsen

Nyheder
Kirsten Skaarup langer i dag hårdt ud efter både Brødrene Price og DR i et debatindlæg i Politiken. Hun har simpelthen fået nok af Adam og James Price, som hun både mener fylder for meget på tv - og viser alt for usunde opskrifter i en tid, hvor der er brug for at leve sundere. - Public service-kanalen dækker op med næsten daglige Price-programmer. Visse dage kan de hungrende seere mæske sig med knopskydninger af de fede programmer hele to gange. Hører jeg ordet forstoppelse?, sprøger hun i indlægget. - Den med smørret har alle dage været en morsom reference til Conrad og Aksel, men hvad man ikke vidste (eller ikke tog så nøje) dengang, de tidligere tv-kokke svingede panderne, ved man til gengæld i dag; at det kan være direkte livsfarligt med så store smørmængder og i øvrigt også med mange andre af Pricernes fede forslag til mad på bordet – ja, det er den lige vej til overvægt, for slet ikke at tale om diabetes 2 og hjerte-kar-sygdomme. Selv redaktionen af de populære ’Karolines Kogebøger’, hvor siderne i mange år drev af fløde og smør, har for længst skruet ned for fedtet, skriver Kirsten Skaarup. Hun erkender dog, at brødrene er populære, - Brødrene Price laver mad, som mange mennesker sætter pris på, herom ingen tvivl. Tilmed er de særdeles underholdende, det ved de selv, og det ved ikke mindst DR, hvor brødrenes seertal ligger lunt i svinget. Altså gælder det om at holde gryden i kog og hele tiden finde på nye vinkler med Pricerne som omdrejningspunkt. Kirsten Skaarup langer dog også efter DR, der normalt taler for øget sundhed. - Der er også den dobbeltmoralske holdning. I perioder, hvor DR sender Price på skærmen med alt andet end kaloriefattige opskrifter, bringer de samtidig udsendelser, sågar hele temaer, om nogle af det moderne samfunds store problemer, ja, netop overvægten, den regulære fedme, det dårlige selvværd, mobning i skolen, de sociale udgifter og risikoen for sygdom. Kræftens Bekæmpelse siger ligefrem: »Hvis man spiser meget kød fra okse, gris og lam, øges risikoen for at få tarmkræft«. Måske er jeg naiv, men jeg drømmer om, at der også kommer programmer med mad, der ikke opfordrer danskerne til at begå selvmord med kniv og gaffel, skriver Kirsten Skaarup. Hvad mener du? Er det blevet for meget med Brødrene Price på TV? Skriv din mening her:

Mest læste i dag

Kirsten Skaarup langer i dag hårdt ud efter både Brødrene Price og DR i et debatindlæg i Politiken.

Hun har simpelthen fået nok af Adam og James Price, som hun både mener fylder for meget på tv - og viser alt for usunde opskrifter i en tid, hvor der er brug for at leve sundere.

- Public service-kanalen dækker op med næsten daglige Price-programmer. Visse dage kan de hungrende seere mæske sig med knopskydninger af de fede programmer hele to gange. Hører jeg ordet forstoppelse?, sprøger hun i indlægget.

- Den med smørret har alle dage været en morsom reference til Conrad og Aksel, men hvad man ikke vidste (eller ikke tog så nøje) dengang, de tidligere tv-kokke svingede panderne, ved man til gengæld i dag; at det kan være direkte livsfarligt med så store smørmængder og i øvrigt også med mange andre af Pricernes fede forslag til mad på bordet – ja, det er den lige vej til overvægt, for slet ikke at tale om diabetes 2 og hjerte-kar-sygdomme. Selv redaktionen af de populære ’Karolines Kogebøger’, hvor siderne i mange år drev af fløde og smør, har for længst skruet ned for fedtet, skriver Kirsten Skaarup.

Hun erkender dog, at brødrene er populære,

- Brødrene Price laver mad, som mange mennesker sætter pris på, herom ingen tvivl. Tilmed er de særdeles underholdende, det ved de selv, og det ved ikke mindst DR, hvor brødrenes seertal ligger lunt i svinget. Altså gælder det om at holde gryden i kog og hele tiden finde på nye vinkler med Pricerne som omdrejningspunkt.

Kirsten Skaarup langer dog også efter DR, der normalt taler for øget sundhed.

- Der er også den dobbeltmoralske holdning. I perioder, hvor DR sender Price på skærmen med alt andet end kaloriefattige opskrifter, bringer de samtidig udsendelser, sågar hele temaer, om nogle af det moderne samfunds store problemer, ja, netop overvægten, den regulære fedme, det dårlige selvværd, mobning i skolen, de sociale udgifter og risikoen for sygdom. Kræftens Bekæmpelse siger ligefrem: »Hvis man spiser meget kød fra okse, gris og lam, øges risikoen for at få tarmkræft«. Måske er jeg naiv, men jeg drømmer om, at der også kommer programmer med mad, der ikke opfordrer danskerne til at begå selvmord med kniv og gaffel, skriver Kirsten Skaarup.

Hvad mener du? Er det blevet for meget med Brødrene Price på TV? Skriv din mening her: